Kiezen tussen een handstomer en staande kledingstomer: voor- en nadelen

Als het gaat om het verzorgen van onze kleding, is het belangrijk om het juiste gereedschap voor de klus te hebben. Twee van onze meest populaire opties om kleding te verzorgen zijn handstomers en staande kledingstomers. Maar wat zijn de verschillen tussen deze twee opties en welke past het beste voor jou? 

Bij het kiezen tussen een handstomer en een staande kledingstomer zijn er een paar factoren waar je op kunt letten om de beste keuze te maken:

1. Draagbaarheid

Als je veel onderweg bent of regelmatig reist, is een handstomer ontzettend handig vanwege het compacte formaat en de draagbaarheid. Het is gemakkelijk mee te nemen en op te bergen. Een staande kledingstomer daarentegen is groter, zwaarder en minder- of niet draagbaar, dus meer geschikt voor thuisgebruik. 

2. Capaciteit en gebruiksgemak

Capaciteit en gebruiksgemak: Een staande kledingstomer heeft doorgaans een grotere watertank, waardoor je langer kunt stomen zonder bij te vullen. Dit kan handig zijn als je veel kledingstukken achter elkaar wilt stomen. Een handstomer heeft meestal een kleinere watertank, wat betekent dat je mogelijk vaker moet bijvullen tijdens het gebruik.

3. Flexibiliteit 

Een handstomer is handig voor het stomen van kleine kledingstukken zoals blouses, shirts en jurken. Het is ook handig voor het stomen van moeilijk bereikbare plaatsen of delicate stoffen. Een staande kledingstomer is ideaal voor het stomen van grote kledingstukken zoals jassen, broeken en lange jurken. Het biedt meer stabiliteit en gemak bij het stomen van grotere items.

4. Stoomproductie en stoomkracht

Bij het selecteren van een kledingstomer is het belangrijk om te letten op de stoomproductie en stoomrichting. Een hogere stoomproductie maakt het apparaat krachtiger, waardoor het geschikter is voor dikkere stoffen. Hoe hoger de stoomproductie, hoe krachtiger het apparaat is. 

Een handstomer heeft een minder sterke stoomkracht dan een professionele staande kledingstomer. Een handstomer is beter geschikt voor het snelle stomen van 1 á 2 kledingstukken, en een staande stomer is geschikt voor ontelbaar veel stuks achter elkaar. Bij een handstomer moet je net iets vaker over de stof heen strijken om alle kreukels te verwijderen, in tegenstelling tot bij een staande stomer.

5. Hoeveel items wil je stomen?

Hierboven wordt het al even benoemd: een handstomer is bedoeld voor het snelle ontkreuken van 1 à 2 kledingstuks, en een professionele staande stomer is bedoeld voor ontelbaar veel stuks. Pluk je vaak even snel een gekreukt kledingstuk uit je kast, wat je even netjes wil stomen voordat je de deur uit gaat? Dan is een handstomer ideaal. Wil je manden met schone was ontkreuken? Dan is de staande stomer ideaal. Deze watertank is vele malen groter (3 liter) en hier kan je super lang en efficiënt mee stomen!

6. Extra functies

Sommige staande kledingstomers hebben extra functies zoals ingebouwde hangers, clips of accessoire-staven waarmee je kleding gemakkelijker kunt ophangen tijdens het stomen. Dit kan handig zijn om je kleding goed op zijn plaats te houden. Ook is bij luxe staande kledingstomers mogelijk om de stang op jouw perfecte lengte in te stellen, wat stomen extra aangenaam maakt. Handstomers hebben meestal eenvoudigere functies zonder extra accessoires.

Over het algemeen is een handstomer handig als je op zoek bent naar draagbaarheid en flexibiliteit voor het stomen van kleine kledingstukken. Een staande kledingstomer is ideaal als je regelmatig grote kledingstukken wilt stomen en een grotere watertank wilt voor langere stoomsessies. Het is belangrijk om je behoeften en voorkeuren af te wegen bij het maken van je keuze.

Is een handstomer wat voor jou, of past een staande kledingstomer met stang toch beter bij jou?

Handstomers, ook wel reisstomers genoemd, zijn compacte en draagbare apparaten die je gemakkelijk kunt meenemen op reis. Ze zijn perfect voor het snel en gemakkelijk stomen van kleine kledingstukken, zoals blouses en shirts. Handstomers zijn echter niet zo krachtig als staande kledingstomers en hebben niet de mogelijkheid om grote kledingstukken zoals jurken of jassen te stomen. Handstomers zijn ideaal voor mensen die vaak reizen of weinig ruimte hebben.

Staande kledingstomers, ook wel Verticale Kledingstomers genoemd, zijn krachtiger dan handstomers en zijn ontworpen voor het stomen van grote kledingstukken. Ze zijn voorzien van een lange stang waar je kledingstukken aan kunt ophangen en hebben vaak een groter waterreservoir dan handstomers, waardoor je langer kunt stomen zonder bij te vullen. Dit maakt staande kledingstomers perfect voor het stomen van pakken, jurken, jassen en andere grote kledingstukken.

Kortom, beide opties hebben hun eigen voor- en nadelen. Het is belangrijk om te bepalen welke optie het beste past bij jouw behoeften en levensstijl. Onthoud dat het kiezen van het juiste gereedschap voor het onderhouden van jouw kleding de levensduur van je kledingstukken kan verlengen en je er altijd op je best uit laat zien.

Vorige Post Volgende Post

Efficiënter de was drogen met dit handige hulpmiddel: sneller, zachter en minder gekreukt.

SHOP NU