Deze website is gelimiteerd voor uw browser. Wij raden u aan om over te schakelen naar Chrome, Safari, Firefox of Edge.

NU: Tijdelijke feest-korting op alle artikelen!

Besteld voor 18:00 morgen in huis

Gratis verzending voor alle orders boven €50,-

Gratis retourneren More info

Hoe gebruik je een kledingstomer? | Tips & tricks

Hoera! Je bent ein-de-lijk in aanraking gekomen met een kledingstomer! 
Wanneer je deze op de juiste manier gebruikt, ga je hier zó ontzettend veel plezier van hebben. Hieronder lees je onze handige tips om de Luxe Handstomer zo goed mogelijk te gebruiken.

Voorbereiding

Waterreservoir vullen

1. Vul het kleine bijgeleverde maatbekertje met water
2. Schuif het waterreservoir aan de onderkant van de stomer los
3. Trek het kleine zwarte tuitje/lipje omhoog om het reservoir te openen
4. Gebruik het maatbekertje om het waterreservoir te vullen met water
5. Schuif het waterreservoir weer terug in de stomer

Note: Alhoewel gedestilleerd water beter is voor het apparaat, kan je ook gewoon kraanwater gebruiken. Echter zorgt dit er voor dat je het apparaat misschien (net als een waterkoker) eens in het jaar moet ontkalken. Hoe je dat doet lees je hier

Ontkalk tips

Opwarmen

1. Steek de stekker in het stopcontact
2. Wacht tot het oranje lampje op groen springt (ongeveer 25 seconden)
3. De kledingstomer is nu opgewarmd en is klaar voor gebruik!

Ready to Steam!

Er zijn verschillende manieren toe te passen om je kledingstuk te stomen. Alle manieren zijn goed! Kijk eventjes wat voor jou het beste werkt en het fijnste voelt:

Horizontaal stomen

Leg het kledingstuk horizontaal weg, op een verharde ondergrond, en ga over de stof heen met de kledingstomer, zoals je bij een strijkijzer gewend bent. Deze techniek geeft een 'pressed-look', omdat je meer druk op de stof uit kan oefenen met de stomer. Gebruik deze techniek om bijvoorbeeld broeken, mouwen en kraagjes te stomen.

Tip: Leg een handdoek onder het kledingstuk, zo wordt de ondergrond niet nat van de hete stoom.

Verticaal stomen

Hang het kledingstuk op aan een haakje/hangertje en stoom het verticaal. Gebruik je ene hand om de stomer vast te houden, en de andere (vrije) hand om de stof onderaan strak te trekken. Gebruik deze techniek om bijvoorbeeld de voorkant, of de zakken van een blouse/shirt/jasje etc. te stomen. Of stoom zo handig je beddengoed, gordijnen of tafellinnen.

Een van onze favoriete technieken is om de stomer aan de binnenkant van de stof te zetten en zo kreukels te verwijderen. Op deze manier zie je duidelijk de kreukels en hoe deze verwijderen door de stoom. Je kan zo heel gemakkelijk druk uitoefenen op de stof en deze moeiteloos over de stomer heen laten glijden. 

Afstand

1. Druk de stomer er strak op (zoals bij een strijkijzer) voor een 'pressed' effect.
2. Houd de stoomkop enkele centimeters van de stof af en druk op de stoomknop. De hete stoom penetreert zo de stof en zo komt de stoom op een groter oppervlak terecht. De stof wordt zo opgefrist en eventuele bacteriën worden gedood. 

Note: Bij de eerste stoombeurt(en) van het apparaat kan het eventueel voorkomen dat de stomer wat water sputtert. Dit is normaal, aangezien het apparaat zo op gang komt. Het water is zuiver en is niet schadelijk voor kledingstukken. 

Even pauzeren?

Wanneer je even een STEAM-pauze in wil lassen, dan kan dat natuurlijk. Er zit geen aparte knop op de kledingstomer om het apparaat in pauze-stand te zetten. Je legt de stomer simpelweg neer, met de stoom-kop naar boven gericht. De stomer is nog warm, en er kunnen nog wat waterdruppeltjes uit de stoom-kop komen, dus let er op dat je de stomer neerlegt op een veilige ondergrond. Vervolgens kan je je stoom-taak gemakkelijk weer hervatten door het apparaat weer op te pakken!

Cart

U bespaart

Er zitten momenteel geen artikelen in je winkelmand.