Deze website is gelimiteerd voor uw browser. Wij raden u aan om over te schakelen naar Chrome, Safari, Firefox of Edge.

Besteld voor 18:00 morgen in huis

Gratis verzending voor alle orders boven €50,-

Gratis retourneren More info

Voordelen van Wasdrogerballen | Dryerballs

De kans is groot dat je recentelijk in aanraking gekomen bent met de populaire Wasdrogerballen - of ook wel Dryerballs - en dat je dacht, wat doen deze ballen nou eigenlijk precies? Hier lees je alles over de voordelen van deze droogtrommel-hack! 

Grootmoeders truc

Voorheen werden er vaak tennisballen gebruikt, als trucje om dons-jassen op te fluffen, en om de was sneller te laten drogen! Door deze bollen aan de natte was toe te voegen, en deze vervolgens gezamenlijk te laten centrifugeren, komt er op een geleidelijke manier veel meer ruimte en lucht tussen de textielstukken. De stoffen vormen zo veel minder snel een 'opgefrommelde prop', wat kreuken tegen gaat. Ook wordt de was hierdoor vele malen zachter.

Deze tennisballen maakte vaak veel geluid en zorgde voor een hoop gebonk in de wastrommel. Ook konden deze harde tennisballen wel eens schade aanrichten aan de droger, en aan delicatere stoffen, en dit willen we natuurlijk niet! Inmiddels zijn er veel verschillende alternatieven op de markt te vinden, die echt speciaal gemaakt zijn voor de droogtrommel en voor textiel.

 

Plastic/rubberen wasdrogerballen of wollen drogerballen?

Ze worden ontzettend veel aangeboden: plastic & rubberen drogerballen in vrolijke, gezellige kleuren, met verschillende patroontjes. Super leuk, en ontzettend vaak her te gebruiken. Kwalitatieve plastic/rubber drogerballen zijn zo gemaakt om geen schade aan te richten aan de droogtrommel en aan kleding, echter is het hierin wel belangrijk dat je een zachte (goede) kwaliteit plastic/rubber kiest, en kies dus niet de goedkoopste optie.

Wollen drogerballen zijn een veel duurzamere keus, en bieden hetzelfde effect voor je kleding, en zijn ook jarenlang opnieuw te gebruiken. Ze zijn hypo-allergeen en baby-safe. Wollen drogerballen worden vaak gemaakt van 100% schapenwol. Deze schapenwol wordt normaliter vaak weggegooid, maar wordt op deze manier helemaal gereinigd en gerecycled! De wol wordt stevig op elkaar geperst, en valt niet uit elkaar (zelfs niet na 1000+ droogbeurten). Ook geven ze geen pluizen af aan je kleding. Let op waar de wol vandaan komt, en dat de schapen goed behandeld worden. Wanneer er niet bij vermeldt wordt waar de wol vandaan komt, en van welk schaap de wol afkomstig is, dan is het vaak niet helemaal zuiver. Kijk ook altijd of de wol RWS gecertificeerd is!


Hoeveel drogerballen heb je nodig?

We raden aan om bij een kleine was (enkele stuks kleding in de trommel): 2-3 stuks plastic/rubber/wollen wasdrogerballen toe te voegen. Bij een normale was: 3-4 stuks. En bij een grote/volle trommel raden we aan om 4-6 stuks toe te voegen, zodat er meer ruimte tussen de textielstukken in de droogtrommel kan ontstaan. Omdat de droogtrommel erg vol zit, is ruimte tussen de stoffen erg belangrijk om sneller te drogen en minder gekreukt uit de trommel te komen!

 

Tip: Vind je het lekker om wat extra parfum/lucht aan het wasgoed toe te voegen? Dit gaat heel gemakkelijk door wat essentiële oliën of parfum op de drogerballen te doen!

Cart

U bespaart

Er zitten momenteel geen artikelen in je winkelmand.