Deze website is gelimiteerd voor uw browser. Wij raden u aan om over te schakelen naar Chrome, Safari, Firefox of Edge.

Besteld voor 18:00 morgen in huis

Gratis verzending voor alle orders boven €50,-

Gratis retourneren More info

Beddengoed stomenZelf beddengoed stomen doe je zo!

Je ziet het niet, maar je bedgoed wordt iedere nacht vuiler. Elk mens verliest in zijn slaap vocht door te zweten. Daarbij komen er door het draaien huidschilfers van je lichaam af. Met deze schilfers voedt de huisstofmijt zich die leeft in je dekbed, in je beddengoed en in je kussen. Zorg er voor dat je je dekbed daarom 1 à 2 maal per jaar wast of stoomt, en slaap weer heerlijk!

1. Dekbed stomen

Huisstofmijt gaat dood van reiniging op minimaal 60 graden Celsius. Of je een dekbed laat wassen of stomen hangt af van het materiaal. De meest voorkomende materialen zijn: wollen, donzen en synthetische dekbedden. Ieder materiaal heeft zijn eigen manier van onderhoud nodig. Check het waslabel dus even goed en houd je daaraan. Zo ben je er zeker van dat je dekbed ook na de reiniging lekker fluffy en warm is.

Vind je het maar een gedoe om je dekbed in de wasmachine te doen en vervolgens in de droger? Of past dit niet eens in je machine? Dan is het een optie om ze naar de stomerij te brengen. Mocht je dit ook veel gedoe vinden: we get you! Wij raden je aan om je dekbed uitgespreid over het bed heen te leggen, en het zelf te stomen met je handstomer.

Over het algemeen kun je een wollen dekbed het beste laten stomen. Wol heeft een verzachtend, beschermend en waterafstotend laagje, lanoline genoemd. Wassen tast deze laag onherstelbaar aan. Ook gaat wol van wassen krimpen en wordt het stug.

2. Bedtextiel stomen

Een gekreukte set op bed staat niet chique, maar het strijken van bedgoed is voor velen een groot frustratiepunt. Onze ultieme oplossing: de handstomer. Dek het bed op, ga met de stomer over het overtrek en kussenslopen heen, en alle kreukels verdwijnen in een handomdraai.

Het stomen van bedlinnen en kleding heeft hetzelfde effect als het laten luchten, alleen werkt het veel sneller en efficiënter. De hete stoom (97-99°C) van een stomer vermindert slechte geuren, elimineert veel bacteriën en verwijdert oppervlakkig vuil. Door de stoom zwellen de textielvezels op, krijgen ze hun natuurlijke vorm terug en blijft het textiel kreukvrij. Daarnaast zal de stof dikker aanvoelen en kleuren zullen er glanzender en rijker uitzien dan wanneer je de stof zou strijken. Stomen is niet alleen een zachte manier om allerlei stoffen te verzorgen, het is ook een gemakkelijkere en duurzamere optie dan strijken.

Hoe werkt het stoom process?

Met een strijkijzer worden de vezels van een stof geplet en erg aangetast, waardoor stoffen sneller slijten. Het speciaal ontworpen patroon op het metalen plaatje van de handstomer, in combinatie met de stoom zorgen ervoor dat de vezels van het textiel worden gelift en niet worden aangetast. Dit proces is vergelijkbaar aan het natuurlijke droogproces aan de (buiten)lucht. De hete stoom (97-99°C) doodt 99% van alle bacteriën en verwijdert zo alle nare geurtjes en frist textiel weer heerlijk op. 

 

Cart

U bespaart

Er zitten momenteel geen artikelen in je winkelmand.